Upplevelser

Det blir allt vanligare att ge bort roliga och spännande upplevelsepresenter. Detta är knappast konstigt, då det trots allt är en mycket fin present att få. Dels ger man bort ett minne och dels kan man dela upplevelsen med någon man tycker om. I vår topplista hittar du flera företag som erbjuder roliga presenter i form av upplevelser. Att ge bort en upplevelse är alltid en hit och dessutom finns det numera upplevelser som faller de flesta i smaken. Du hittar allt ifrån härliga spabesök och manikyrer till fartfyllda båtturer och fallskärmshopp.

I denna artikel ska vi titta lite närmare på just upplevelsepresenter, hur de fungerar och hur utbudet ser ut. Kanske hittar du en upplevelse som passar perfekt att ge bort till någon du tycker om?

Så här fungerar en upplevelsepresent

När du köper en upplevelsepresent ger du bort en liten box innehållande ett värdebevis på den upplevelse du köpt. Leveransen av boxen ligger på någon arbetsdag, men om du har riktigt bråttom kan du även skriva ut ett certifikat direkt ifrån hemsidan. Detta kan du sedan lägga i ett fint kuvert och ge bort som det är.

Att beställa en upplevelse online är lätt som en plätt. Så här går det till:

  • Först letar du upp ett företag som säljer upplevelser och klickar dig in på dig deras hemsida. Flera sådana företag hittar du i topplistan på vår startsida.
  • Titta igenom utbudet av upplevelser. Dessa är oftast uppdelade i olika kategorier.
  • När du hittat en upplevelse som du vill ge bort lägger du helt enkelt den i din kundkorg. I kundkorgen kan du se den totat summan av köpet och även lägga till rabattkoder eller presentkort.
  • Därefter väljer du hur du vill att din upplevelse ska levereras. Du kan antingen få den via mail eller hemskickad i en lyxig presentbox.
  • Betala ditt köp. Oftast kan du välja mellan att betala med bankkort eller via faktura.
  • Därefter kommer värdebeviset antingen skickas till din mail direkt eller så kommer presentboxen skickas via post inom ungefär 1 – 3 arbetsdagar.
  • Sedan är det bara att slå in värdebeviset eller boxen i ett fint paket och ge bort!

Olika typer av upplevelser

Idag finns det en uppsjö av olika upplevelser att välja emellan och de flesta går att utföra i de största svenska städerna. Med tanke på det stora och varierade utbudet så finns det garanterat en upplevelse som passar de flesta. Oftast brukar upplevelserna delas in i olika kategorier, som till exempel Mat & Dryck, Sport & Fritid eller Motor & Adrenalin. Nedan ska vi ge några exempel på de allra populäraste upplevelserna just nu:

  • Provningar av olika slag. Du hittar allt ifrån vinprovningar med choklad, ost eller lakrits till whiskey-, öl- och champagneprovningar. Du kan även hitta vinkännarkurser och vinprovningar i hemmet.
  • Bland upplevelserna hittar du även flera sorters kryssningar. Det kan till exempel röra sig om Skärgårdskryssningar, kryssningar med räkfrossa eller kvällskryssningar.
  • Testkör snabba bilar. En av de allra populäraste upplevelserna innehåller flertalet sportbilar. Här kan du bland annat få möjlighet att köra en Ferrari eller en Lamborghini, vilket är en dröm för många.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
Coolstuff

90 dagars öppet köp & snabb leverans

2 års garanti på alla varor

Läs mer om Coolstuff:
Roliga prylar

1 års garanti & snabb leverans

Öppet köp 30 dagar

Läs mer om Roliga prylar:
Partykungen

Snabb leverans & öppet köp

Tryggt & säkert!

Läs mer om partykungen: