Till dop

När ett barn ska döpas är det numera ganska självklart att man tar med sig en present. Doppresenten är trots allt en av barnets allra första presenter i livet och därför bör man ändå lägga lite energi på att hitta den perfekta presenten. Förr var det vanligt att man gav bort lite finare saker gjorda i till exempel guld, silver och kristall. Då var syftet med presenten mer en symbol för dopet och inte direkt något som barnet skull ha att leka med. Det kunde till exempel vara vackra smycken, askar eller prydnader.

Idag blir dock roliga presenter som barnet kan använda direkt allt vanligare på dop. Har man aldrig tidigare varit på dop kan det kanske vara svårt att veta vilka presenter som är lämpliga. I denna artikel ska vi därför ge dig våra bästa tips på fina och roliga presenter till dopet.

Trendigt med pedagogiska leksaker

Något som blir man ser allt mer av i leksaksbutikerna är pedagogiska leksaker. Dessa sorters leksaker kan bland annat hjälpa barnet att utveckla sina finmotoriska färdigheter. De hjälper dessutom till at stimulera barnets naturliga kreativitet och fantasi.

Det blir även allt vanligare med miljövänliga leksaker gjorda av naturmaterial. Satsa på att köpa några riktigt fina, pedagogiska leksaker i doppresent som barnet kan börja leka med direkt. Utbudet av leksaker på nätet är enormt och vi garanterar att du hittar något som passar alldeles utmärkt.

Barnkläder behövs alltid

Någon som föräldrar aldrig kan få för mycket av är barnkläder. Barn växer snabbt och därför kan många kläder snabbt bli för små. Att köpa lite barnkläder i doppresent kan därför vara mycket uppskattat. Här kommer några tips till dig som planerar att ge bort barnkläder i present:

  • Köp hellre för stora kläder än för små. Det är svårt att veta barnets exakta storlek, särskilt om familjen inte står dig väldigt nära. Då är det bättre att köpa kläder som barnet kan växa i istället för att växa ur direkt.
  • Om du har möjlighet kan det vara smart att fråga föräldrarna i förväg om det är några speciella storlekar som det finns färre av i deras befintliga garderob. Då kan du köpa lite kläder i den storleken istället.
  • Försök gärna att köpa barnkläder i miljövänliga och bekväma material så de kläder du köper faktiskt kommer användas.
  • Om du inte vet vilken ”stil” på kläder som familjen tycker om så bör du hålla dig till neutrala färger och mönster. Då kan det sällan bli fel.

Klassikern ”Min första bok”

Något som aldrig kan bli fel när det gäller doppresent är den klassiska boken ”Min första bok”. I denna bok fyller föräldrarna i intressant information om barnet under de allra första åren. Man kan till exempel fylla i deras favoritmat, deras första ord, när de lärde sig gå och så vidare. Denna present kommer garanterat att uppskattas, inte minst när barn och föräldrar blir äldre och kan titta i boken tillsammans. Det finns en mängd sådana böcker att välja emellan idag och ofta är de mycket vackra. En perfekt doppresent helt enkelt!

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 företag
Coolstuff

90 dagars öppet köp & snabb leverans

2 års garanti på alla varor

Läs mer om Coolstuff:
Roliga prylar

1 års garanti & snabb leverans

Öppet köp 30 dagar

Läs mer om Roliga prylar:
Partykungen

Snabb leverans & öppet köp

Tryggt & säkert!

Läs mer om partykungen: